Известие

Collapse
No announcement yet.

Биелен лагер ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

А най-гадно е като даваш пари да оправиш нещо и то пак не е оправено....
    Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщение
      А най-гадно е като даваш пари да оправиш нещо и то пак не е оправено....
      Не той мотора работи много добре сега. Имам предвид, че работи тихо и плавно с тези повдигачи. Не му се броят цилиндрите някак. Само в първите 2, 3 скунди като паля причуква повдигач отново.

Мисля си, че сега това 10W60 ще излети и ще си налея пак 20к или Performer 5W40. Явно идва гъстичко.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
        Не той мотора работи много добре сега. Имам предвид, че работи тихо и плавно с тези повдигачи. Не му се броят цилиндрите някак. Само в първите 2, 3 скунди като паля причуква повдигач отново.

Мисля си, че сега това 10W60 ще излети и ще си налея пак 20к или Performer 5W40. Явно идва гъстичко.
        Споко ревизията на тоя мотор е консуматив и сам го знеш това. На мене средностатистически TS ми изкарва около 20к. Сега съм на 21к и освен че понагорва масло, не кой знае колко много за стила ми на каране, нема ядове. Аз го гледам от тая гледна точка че съм 1к километра на далавера. Карай с 10в60 и не се прави на китаец, като роди мотора на двора и пак си в джаза
        Fiat Punto 1.4GT 1996
        Hyundai Tucson 2.0 2007
        Renault Clio 1.5 2019

Comment

За успокоение ще ти кажа, че и аз още цъкам, но не съм се и захващал да продъжа да търся проблема. Сега каляската е на шприц и прави тен на слънце. Като я направя, ще сменям ремъци ролки и т.н , та тогава ще разлупя да кириза внимателно ко става отгоре.

Ти , като смени повдигачи, смени ли маслото ?

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
            За успокоение ще ти кажа, че и аз още цъкам, но не съм се и захващал да продъжа да търся проблема. Сега каляската е на шприц и прави тен на слънце. Като я направя, ще сменям ремъци ролки и т.н , та тогава ще разлупя да кириза внимателно ко става отгоре.

Ти , като смени повдигачи, смени ли маслото ?
            Не съм сменял маслото. То е на 4000 км. Ама то онова цъкане постоянното изчезна. Сега не цъка както преди, а само причуква като паля за 1, 2 секунди. Това е.

Може да има и някоя позапушена магистрала. При следващя смяна мисля да промия мотора. Или ще роди или ще се оправи
            Last edited by oem; d.m.y г., 16:58.

Comment

Не съм сменял маслото. То е на 4000 км. Ама то онова цъкане постоянното изчезна. Сега не цъка както преди, а само причуква като паля за 1, 2 секунди. Това е.

Може да има и някоя позапушена магистрала. При следващя смяна мисля да промия мотора. Или ще роди или ще се оправи
              Ами то е нормално при хидравлични повдигачи да причука за 1-2 секунди. Или бъркам?
              Alfa Romeo 156 1.8 T.SPARK

Comment

Ако всичко е наред не е нормално.

ПП. Днес си направих експеримент. В една спринцовка с махнато буталце сипах до горе (20 кубика) масло Селения 20к. и засякох за колко време ще се изпразни до 0. Точно за 3 мин и 20 сек.

После същото със Selenia Racing. Точно за 4 минути. И двете масла бяха с еднаква температура. Този тест го правих няколко пъти и с двете масла понеже още първия път като налях Рейсинг ми се стори, че е по гъсто, но мислех, че си въобразявам. Но не. По-гъсто си е.

В темата за маслата се твърдеше, че разликата била само в това, че 10W60 си запавала гъстотата и в по-високите температури. Но не е точно така. Не, че ще мина пак на 20к. Просто ми беше интересно да направя този тест.

Comment

Ако всичко е наред не е нормално.

ПП. Днес си направих експеримент. В една спринцовка с махнато буталце сипах до горе (20 кубика) масло Селения 20к. и засякох за колко време ще се изпразни до 0. Точно за 3 мин и 20 сек.

После същото със Selenia Racing. Точно за 4 минути. И двете масла бяха с еднаква температура. Този тест го правих няколко пъти и с двете масла понеже още първия път като налях Рейсинг ми се стори, че е по гъсто, но мислех, че си въобразявам. Но не. По-гъсто си е.

В темата за маслата се твърдеше, че разликата била само в това, че 10W60 си запавала гъстотата и в по-високите температури. Но не е точно така. Не, че ще мина пак на 20к. Просто ми беше интересно да направя този тест.
                  С този "експеримент" - нищо не доказваш. Има една наука - "Механика на флуидите" се казва, взимаш я, обладаваш я и след после - започваш да даваш научни обяснения.

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                    С този "експеримент" - нищо не доказваш. Има една наука - "Механика на флуидите" се казва, взимаш я, обладаваш я и след после - започваш да даваш научни обяснения.
                    Има и една наука химия. Ако си учил в техничекия по химия трябва да сте изучвали свойствата на маслата и точно такива елементарни упражнение да сте правили. А това е измерване на гъстотата. На определена температура и за време.

Разбира се, че има и мнооого други фактори. Аз доказвам на себе си само, че има разлика в гъстотата на маслата при еднаква температура и го споделям с вас.

Ти защи винаги ме контрираш?

Comment

Рейсинтъг запазва вискозитета си при по-голям температурен диапазон, отколкото Голда. Малка разлика от това, което твърдиш...

Повтори си опита при ниски и при високи температури и докладвай резултатите ...
                      Last edited by spe4elist; d.m.y г., 00:19.

Comment

Ако имаше запушена магистрала, нямаше да спре да чука. Просто повдигачите, които остават натинати на гърбица се изпразват и се събират, а после им трябват няколко секунди и налягане от помпата за да се напълнят пак. Това е . Какави масла , какви 5 лева ?

Comment

Голямото гадаене с нищо не помага. Свършената работа и проверката е му е майката. Човек така се учи. Само с четене не става Трбява и да си почупи малко човек главата за да разбере за кво иде реч

P.S. А като я задържа повече във високите обороти и върна газта на празен ход почват леко да чукат и след 5, 6 секунди утихват пак. Това какво е?
                          Last edited by oem; d.m.y г., 08:23.

Comment

Това е от "хубави" повдигачи
                            Проблема е , че не задържат малото в тях
                            При високи обороти ( понеже се натискат по-често) изхвтрлят маслото от тях и слягат.
                            Другият вариант е да има съвсем малко въздух в тях и той да ти прави тез мизерии.
                            Карай и си свиркай, нищо им няма

Comment

А, бал съм ги. Въпреки, че британците казаха да им ги върна и да ми върнат парите. Не ми се разглобява май. Ще промия мотора само като сменям маслото и това ще му е.

Comment

Working...
                              X