А най-гадно е като даваш пари да оправиш нещо и то пак не е оправено....
Известие
Collapse
No announcement yet.
Биелен лагер ?
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от digitalundgrd Покажи съобщениеА най-гадно е като даваш пари да оправиш нещо и то пак не е оправено....
Мисля си, че сега това 10W60 ще излети и ще си налея пак 20к или Performer 5W40. Явно идва гъстичко.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеНе той мотора работи много добре сега. Имам предвид, че работи тихо и плавно с тези повдигачи. Не му се броят цилиндрите някак. Само в първите 2, 3 скунди като паля причуква повдигач отново.
Мисля си, че сега това 10W60 ще излети и ще си налея пак 20к или Performer 5W40. Явно идва гъстичко.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
За успокоение ще ти кажа, че и аз още цъкам, но не съм се и захващал да продъжа да търся проблема. Сега каляската е на шприц и прави тен на слънце. Като я направя, ще сменям ремъци ролки и т.н , та тогава ще разлупя да кириза внимателно ко става отгоре.
Ти , като смени повдигачи, смени ли маслото ?
Comment
-
Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщениеЗа успокоение ще ти кажа, че и аз още цъкам, но не съм се и захващал да продъжа да търся проблема. Сега каляската е на шприц и прави тен на слънце. Като я направя, ще сменям ремъци ролки и т.н , та тогава ще разлупя да кириза внимателно ко става отгоре.
Ти , като смени повдигачи, смени ли маслото ?
Може да има и някоя позапушена магистрала. При следващя смяна мисля да промия мотора. Или ще роди или ще се оправиLast edited by oem; d.m.y г., 16:58.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеНе съм сменял маслото. То е на 4000 км. Ама то онова цъкане постоянното изчезна. Сега не цъка както преди, а само причуква като паля за 1, 2 секунди. Това е.
Може да има и някоя позапушена магистрала. При следващя смяна мисля да промия мотора. Или ще роди или ще се оправиAlfa Romeo 156 1.8 T.SPARK
Comment
-
Ако всичко е наред не е нормално.
ПП. Днес си направих експеримент. В една спринцовка с махнато буталце сипах до горе (20 кубика) масло Селения 20к. и засякох за колко време ще се изпразни до 0. Точно за 3 мин и 20 сек.
После същото със Selenia Racing. Точно за 4 минути. И двете масла бяха с еднаква температура. Този тест го правих няколко пъти и с двете масла понеже още първия път като налях Рейсинг ми се стори, че е по гъсто, но мислех, че си въобразявам. Но не. По-гъсто си е.
В темата за маслата се твърдеше, че разликата била само в това, че 10W60 си запавала гъстотата и в по-високите температури. Но не е точно така. Не, че ще мина пак на 20к. Просто ми беше интересно да направя този тест.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеАко всичко е наред не е нормално.
ПП. Днес си направих експеримент. В една спринцовка с махнато буталце сипах до горе (20 кубика) масло Селения 20к. и засякох за колко време ще се изпразни до 0. Точно за 3 мин и 20 сек.
После същото със Selenia Racing. Точно за 4 минути. И двете масла бяха с еднаква температура. Този тест го правих няколко пъти и с двете масла понеже още първия път като налях Рейсинг ми се стори, че е по гъсто, но мислех, че си въобразявам. Но не. По-гъсто си е.
В темата за маслата се твърдеше, че разликата била само в това, че 10W60 си запавала гъстотата и в по-високите температури. Но не е точно така. Не, че ще мина пак на 20к. Просто ми беше интересно да направя този тест.
Comment
-
Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщениеС този "експеримент" - нищо не доказваш. Има една наука - "Механика на флуидите" се казва, взимаш я, обладаваш я и след после - започваш да даваш научни обяснения.
Разбира се, че има и мнооого други фактори. Аз доказвам на себе си само, че има разлика в гъстотата на маслата при еднаква температура и го споделям с вас.
Ти защи винаги ме контрираш?Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеВ темата за маслата се твърдеше, че разликата била само в това, че 10W60 си запавала гъстотата и в по-високите температури. Но не е точно така. Не, че ще мина пак на 20к. Просто ми беше интересно да направя този тест.
Повтори си опита при ниски и при високи температури и докладвай резултатите ...Last edited by spe4elist; d.m.y г., 00:19.
Comment
-
Голямото гадаене с нищо не помага. Свършената работа и проверката е му е майката. Човек така се учи. Само с четене не ставаТрбява и да си почупи малко човек главата за да разбере за кво иде реч
P.S. А като я задържа повече във високите обороти и върна газта на празен ход почват леко да чукат и след 5, 6 секунди утихват пак. Това какво е?Last edited by oem; d.m.y г., 08:23.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
А, бал съм ги. Въпреки, че британците казаха да им ги върна и да ми върнат парите. Не ми се разглобява май. Ще промия мотора само като сменям маслото и това ще му е.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment